Energy Challenges

Energy challengesKinderen die zich bewust zijn van hun energieverbruik, hebben toekomst in een wereld waarin fossiele brandstoffen schaars zijn.

Na het winnen van de 3e prijs voor het Beste Duurzame idee van Nijkerk, nam Het Nutskantoor het initiatief om in het schooljaar 2014-2015 de Energy Challenges in Nijkerk te organiseren. De Energy Challenges is een programma waarin leerlingen van basisscholen met elkaar de strijd aan gaan om zoveel mogelijk energie te besparen op school, waarin zij zich bewust worden van hun energieverbruik en door een campagne hun omgeving stimuleren om energie te besparen. Het Nutskantoor heeft de acquisitie van scholen en partners voor zijn rekening genomen, de stuurgroep bij elkaar gebracht en het projectteam samengesteld. Met ondersteuning van de technisch partners Unica en Bureau Bos is de campagne van start gegaan.

Vijf basisscholen in Nijkerk doen mee. De scholen zijn voorzien van een slimme meter en energiemonitoring is geïnstalleerd. De leerlingen kunnen daarmee real-time de effecten van hun energiebesparende acties volgen.

Donderdag 22 januari 2015 heeft de kick-off plaatsgevonden. De Energizers hebben zich als team gepresenteerd met een promotiefilmpje, workshops gevolgd en ideeën opgedaan voor hun energiebesparingscampagne op school. Dit filmpje geeft een leuke impressie van de kick-off. De challenge werd met een spetterende finale in juni afgesloten, zoals je hier kunt zien. De leerlingen lieten daarin zien wat ze tijdens de campagne geleerd en bereikt hebben.

Wil je de Energy Challenges Nijkerk blijven volgen? Leuk!

Energy Challenges op Twitter

Energy Challenges op Facebook

Energy Challenges website