Over ons

Waarom

Het Nutskantoor wil actief meewerken aan de verduurzaming van de samenleving, steunt daarom het platform ‘WijNijkerk – samen voor duurzaamheid’ en organiseert de Energy Challenges in Nijkerk. De keuze voor een duurzame bedrijfsvoering en volledig elektrisch vervoer past daarbij.

Wat

Het Nutskantoor levert advies, managementdiensten en trainingen aan haar klanten in de energiesector en partijen die haar panden of bedrijfsvoering willen verduurzamen. Kennisdeling is een tweede natuur; interessante cursussen en trainingen zijn beschikbaar.

Hoe

Het Nutskantoor is actief onderdeel van de netwerkeconomie, investeert in haar netwerk en werkt samen met professionele partners. Wanneer nodig schakelt zij betrouwbare professionals uit haar netwerk in om samen de klus te klaren.

Historie

Het Nutskantoor is in 2011 opgericht door Henk Smit. Hij is sinds 2002 actief in de energiesector in de rol van business consultant, projectmanager en procesarchitect. In opdracht van EDSN heeft hij aan de tekentafel gestaan van het huidige marktmodel (Stroomopwaarts) en voor diverse marktpartijen (netbeheerders, leveranciers en meetbedrijven) processen en systemen geïmplementeerd. Een voorbeeld daarvan is de implementatie van het Centraal Aansluitingenregister (C-AR) bij regionaal netbeheerder Cogas. Ook heeft Henk voor EDSN als procesarchitect de systemen voor Centralisatie van Allocatie, Reconciliatie en Meetdata (C-ARM) ontworpen.

In het najaar van 2013 heeft het platform WijNijkerk – Samen voor duurzaamheid een prijsvraag uitgeschreven voor het beste Duurzame idee van Nijkerk. Het Nutskantoor heeft aan de prijsvraag deelgenomen met het idee om een energiebesparingscampagne voor jongeren te starten. Het Nutskantoor won met dit idee de derde prijs en heeft daarna het initiatief genomen om in het schooljaar 2014-2015 de Energy Challenges in Nijkerk te organiseren.

De netwerkorganisatie CMGV Zakelijk activeert haar leden met zelfsturende kerngroepen in de regio’s. Henk is sinds voorjaar 2014 lid van de kerngroep Midden-Nederland (Amersfoort) omdat hij gelooft in het belang van verbinding en samenwerken van ondernemers in onderling vertrouwen en met eerlijke feedback. Ook schreef hij blogs voor het CGMV.