Autodelen
door

Autodelen

Carsharing Carloh. Autodelen is ook in de stad Luxemburg mogelijk ontdekte ik in de meivakantie. Op vijf plaatsen in de stad zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor kleine en zuinige dieseltjes. Als abonnee kun je bij Carloh gebruik maken van een deelauto, een handige app maakt reserveren eenvoudig.

‘Imagine a city cleaned of most of its cars, not only the moving cars, but also the cars standing along the roadside, for days or weeks, without driving a single kilometre! Our project is very simple: Make people less dependent of cars without “banning” them into public transports, for the best of everyone!

In fact, every car of Carloh is able to replace 8-12 personal cars which can really change our environment for a better, and make us save a lot of money! Fewer cars on the road mean fewer cars to be produced and less pollution!’

De website van Carloh is duidelijk: autodelen is goed voor de openbare ruimte in de stad én voor de autorijder. Een auto delen is prettig voor de portemonnee en de autodeler levert zijn bijdrage aan een schonere omgeving. Daarmee krijgen we de twee typen autodelers in beeld: de kostenbewuste autodeler en de ideologische autodeler.

De laatste voelt zich bij Carloh waarschijnlijk toch niet op z’n gemak. Kan de deelauto niet duurzamer? Waarom geen deelauto op groen gas of elektriciteit? Buurauto in Amersfoort biedt die mogelijkheid wel. Met een aantal buren deel je een elektrische auto. En als de eigen duurzame buurauto bezet is, kun je via de buurauto-app een beschikbare buurauto “in de buurt” reserveren. Ook zijn afspraken gemaakt met reguliere verhuurbedrijven, zodat je met hetzelfde gemak op pad kunt als alle echte buurauto’s bezet zijn.

Een auto is namelijk niet alleen mobiliteit, maar vooral vrijheid. Vrijheid om op ieder gewenst moment, spontaan de wijde wereld in te trekken. Buurauto heeft dat goed gezien. Als autodelen die vrijheid kan bieden én ze combineert met gemak, comfort en duurzaamheid, heeft het een sterke troef in handen.

0 Reacties

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *