Trainingen

Training gevenKennis is kracht, maar kennis delen is machtiger. Kennis van de energiesector delen we met interactieve trainingen.

Het valt niet mee om in de dynamische energiesector overzicht te krijgen van het marktmodel waarbinnen het energiebedrijf actief is. Als dat overzicht er is, komt de volgende uitdaging: welke ontwikkelingen staan op stapel die het marktmodel weer doen wijzigen? De interactieve trainingen van Het Nutskantoor geven inzicht, overzicht en uitzicht.

Zo heeft Het Nutskantoor voor netbeheerder Liander een team nieuwe medewerkers in company opgeleid. Geen trucjes leren, maar de medewerkers bewust maken van hun plaats in de procesketen, dat was het uitgangspunt van de training. De training was zo succesvol dat Liander opdracht gaf een structurele, meerdaagse incompany training te ontwikkelen.

Een andere training die we aanbieden is de training Gesloten Distributie Systemen & Marktfacilitering.  Daarin wordt uitgelegd wat de specifieke kenmerken van een Gesloten Distributie Systeem (GDS) zijn. De eisen die de wetgever stelt aan het faciliteren van vrije leverancierskeuze binnen een GDS lichten we toe. Ook de marktfaciliterende processen die nodig zijn voor derdentoegang worden behandeld.

EDSN, branchevereniging VMNED en adviesbureau Energyprofs maken ook gebruik van onze trainingen. Met ingang van 2021 bieden we online de training Allocatie en de training Reconciliatie aan.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van incompany trainingen die door Het Nutskantoor verzorgd zijn:

Energy Delta Institute – De Gaswaardeketen

Fudura – Gesloten Distributie Systemen & Marktfacilitering

Huismerk Energie – Allocatie en reconciliatie