Steun aan de Energiebank
door

Steun aan de Energiebank

De Energiebank is onlangs opgericht en daar is een heel goede reden voor. In Nederland hebben ongeveer 750.000 huishoudens te weinig geld om de energierekening te betalen. Omgerekend is dat 10% van alle huishoudens!

Vrijwilligers hebben het initiatief genomen om deze huishoudens een steuntje in de rug te geven. Voor een korte periode neemt de Energiebank de energierekening van hen over. Dat geeft lucht bij het op orde krijgen van het huishoudboekje. Ook voorkomt het dat gezinnen besluiten het huis niet te verwarmen en de warme douche maar over te slaan. De ambitie is om in eerste instantie 20 gezinnen in Arnhem voor een half jaar te ondersteunen.  Later zal de Energiebank ook op andere plaatsen in Nederland hulp gaan bieden.

Door het aanreiken van energiebesparende producten en informatie over energiebesparing wil de Energiebank ook op langere termijn perspectief bieden. De energierekening wordt immers lager door besparing op het energieverbruik en zo blijft er structureel geld over voor andere zaken. Tijdelijke hulp kan zo een langdurig effect hebben.

Het Nutskantoor ondersteunt dit initiatief van harte!

2 Reacties

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Duurzaam jul 11, 2016 - 03:08 PM

  Interessant, dank, gewoon op zoek naar alternatieve schone energie.

  Reageer
 2. De ketelaar dec 20, 2016 - 01:55 PM

  Mooi initiatief!

  Gr.
  Martijn

  Reageer